Glas

Nieuws

Onderzeese elektriciteitskabel naar UK actief

Vandaag verbindt BritNed met een nieuwe 260 kilometerlange onderzeese elektriciteitsverbinding Nederland met de Britse kust.

Deze onderzeese elektriciteitskabel tussen Maasvlakte (nabij Rotterdam) en Isle of Grain in Kent (Groot-Brittannië) is de tweede elektriciteitsverbinding tussen Groot-Brittannië en het Europese continent. BritNed is een joint venture tussen het Britse National Grid en het Nederlandse TenneT.

Tweede verbinding

Deze investering van €600 miljoen maakt onderdeel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van National Grid en TenneT, om de leveringszekerheid te verbeteren en het gebruik van duurzame elektriciteit te stimuleren. Volgens planning zal in december de kabel in bedrijf worden genomen en op 1 april 2011 moet de BritNedkabel beschikbaar zijn voor de markt.

Vanwege de grote afstand (260 kilometer) wordt de elektriciteit in de vorm van gelijkstroom via kabels onder zee en over land getransporteerd naar converterstations aan beide uiteinden van de verbinding.bron: Groenten& Fruit – auteur Herma Enthoven

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.