Glas

Nieuws

Olieprijzen zijn 'comfortabel'

De OPEC is tevreden met de huidige olieprijzen. Ondanks de ramp in de Golf van Mexico is de productie niet aangepast.

De olieprijzen zijn 'comfortabel', verklaarde el-Badri, secretaris van de OPEC, voorafgaand aan een vergadering van de olieproducerende landen met de Europese Commissie.

Door de olieramp in de Golf van Mexico heeft de Amerikaanse president Barack Obama een verbod ingesteld voor het boren naar olie in de regio. Maar die maatregel heeft geen noemenswaardige impact, want de olieproductie blijft wereldwijd gelijk, zo stelt el-Badri. Volgens de OPEC is er voldoende olie op de markt, op dit moment ligt de prijs op $ 77,50 per vat.Door de ramp in de Golf van Mexico is de reputatie van het Britse BP zwaar aangetast. Ook de rest van de oliesector deelt in de negatieve publiciteit. Maar BP zal dit overleven, meent el-Badri. Ook president Obama en de Britse premier David Cameron vinden dat BP 'een sterke en stabiele onderneming moet blijven'.Born: Groenten & Fruit – auteur Herma Enthoven


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.