Glas

Nieuws

'Mega-veel' aanvragen voor zonnepanelen

De subsidieregeling SDE voor de categorie zon-PV groot is ‘verschrikkelijk ver’ overtekend. Bij het agentschap.nl waar de subsidie aangevraagd moest worden, zijn 35 duizend aanvragen binnengekomen. Daarmee is de regeling meerdere malen overtekend.

Afgelopen maandag ging de regeling officieel open, maar omdat er al veel aanvragen verwacht werden, is de mogelijkheid tot ‘voor-indiening’ ingesteld. Dit betekent dat aanvragen digitaal al konden worden ingediend van 18 tot en met 30 mei. Al deze aanvragen worden behandeld als ontvangen op 31 mei 2010. Omdat er zo gigantisch veel aanvragen binnen zijn, is de regeling meteen gesloten. Honorering van nieuwe aanvragen is dan ook niet meer mogelijk. De regeling zou eigenlijk tot 1 november open zijn.

Over dertien weken duidelijkheid
Onder de vele aanvragers wordt geloot om de subsidie. Eerst wordt gekeken of de aanvragen correct zijn en dan wordt er geloot. Voor SDE-categorie zon-PV groot (> 15 kWp - ≤ 100 kWp) wordt 24 miljoen uitgetrokken en is ruimte voor 5 MW. Het Agentschap wil de aanvragers binnen dertien weken laten weten of ze wel of geen subsidie ontvangen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.