Glas

Nieuws

Lemnis Lighting breidt uit naar China

Lemnis Lighting B.V.gaat samenwerken met een Chinees bedrijf, Tsinghua Tongfang, dat gespecialiseerd in de informatie- en energie industrie.


De twee partijen hebben een joint venture opgericht. Ze willen hiermee  een impuls te geven aan de fabricage en ontwikkeling van ledproducten voor gebruik zowel binnen – als buitenshuis. Het nieuwe bedrijf  is gevestigd in Beijing.

Lu Zhicheng, directeur Tongfang Holding: “De overeengekomen samenwerking met Lemnis Lighting is een belangrijke stap voor Tongfang om een toonaangevende partij op gebied van verlichting te worden in zowel China als daarbuiten. Vanwege de nauwe banden die Tongfang, en nu dus ook de joint venture, met de Tsinghua Universiteit heeft, hebben we de ambitie om een uitgebreid R&D programma op te zetten en nieuwe LED applicaties te ontwikkelen.”

Frans Otten, namens Lemnis Lighting China: “De impact van het uitwisselen van onze geavanceerde technologie met een groot Chinees bedrijf is heel belangrijk voor onze missie om wereldwijd het energieverbruik zo snel mogelijk terug te brengen.” Remko Gaastra, CEO van Lemnis Lighting, voegt toe: “We hebben de intentie om onze technologie te delen met Tsinghua TongFang en gezamenlijk de voorsprong van Lemnis Lighting uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking nieuwe eindproducten en tevens schaalvoordelen zal opleveren, waardoor de acceptatie en introductie van LED producten in China en de rest van de wereld versneld zal worden.”

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Herma Enthoven

Herma Enthoven

Of registreer je om te kunnen reageren.