Glas

Nieuws 1 reactie

Inspectie controleert op kinderwerk in de kas

In het kader van het zogenaamde vakantiewerkproject, van juni tot en met augustus, gaat de Arbeidsinspectie binnenkort controleren of de glastuinbouw de wettelijke regels hanteren voor werk door jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

Volgens LTO seizoensarbeid ligt de nadruk van de controles op jongeren in de leeftijdsgroep van 13 tot en met 15 jaar. Zij mogen - onder voortdurend toezicht - alleen ‘niet-industriële arbeid van lichte aard’ verrichten. Dus geen werk uitvoeren met gevaarlijke machines of blootstelling aan gevaarlijke stoffen, zoals gewasbeschermingsmiddelen.

Bij de inspecties in de glastuinbouw let de Arbeidsinspectie er op of kinderen in de genoemde leeftijdsgroep de vereiste wachttijd van twee weken in acht nemen. Zo niet, dan moeten ze de kas verlaten en krijgt de werkgever een boete.
Bij jongeren van 16 en 17 jaar wordt gekeken of er voldoende toezicht op ze wordt gehouden, en of ze voldoende zijn voorgelicht over risico’s.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Eén reactie

  • no-profile-image

    de wanhoop

    Het beste is om niet met scholieren te werken....want het werken in de kas is zwaar vies en levensgevaarlijk dat moeten we die arme scholieren niet aandoen gelukkig mag je de vruchten van je plantjes na 24 u wel gewoon opeten ook als je tussen de 13 en 15 bent

Of registreer je om te kunnen reageren.