Glas

Nieuws

Groentemozaïek langs parcours Tour de France

FrEsteem maakt komende vrijdag en zaterdag een supergroot groentemozaïek in het tuinbouwgebied in Rilland. Ze hoopt dat dit in beeld wordt gebracht tijdens de start van de Tour de France van zondag 4 juli, de etappe van Rotterdam naar Brussel.

Het groentemozaïek komt net voor de kas van Van Vliet Cherrytomaten te liggen en dus ook vlakbij de glastuinbouwbedrijven Lans en Agro Care in Rilland in de Bathpolder. Het kunstwerk van groenten ligt net naast het parcours waar ook de renners van de Tour de France die dag passeren. "We hebben geen garantie dat het in beeld wordt gebracht, maar we hopen er natuurlijk wel op", zegt Maurice Wubben.

Smaakvolle groenten
Het groentemozaïek is twintig meter bij twintig meter groot. Het zal aangeven dat er in de kassen ernaast 'smaakvolle groenten' worden geteeld. Het mozaïek wordt opgebouwd uit 4 kleuren paprika’s en diverse soorten tomaten. Ook zullen er een grote tomaat en twee grote gekleurde paprika's in het beeld staan. Voor het kunstwerk worden ongeveer 1060 dozen tomaten en paprika gebruikt, goed voor 5300 kg. Het bedrijf Zuidkoop uit De Lier maakt de mozaïek.

Guinness Book of Records
Na de actie zullen de producten door FresQ FrEsteem beschikbaar worden gesteld aan inwoners van Rilland en Reimerswaal en de overige producten worden geschonken aan de locale voedselbank in Zeeland. Het idee van het mozaïek is voorgelegd aan het Guinness Book of Records en momenteel wordt nagegaan of het een wereldrecord betreft. In Zeeland worden naast het mozaïek diverse andere promotie activiteiten ontwikkeld, onder andere voor en door de mosselvissers. Medewerkers van de gemeente Reimerswaal reageren enthousiast op het initiatief van FrEsteem.

Bron: gafctueel.nl - Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.