Glas

Nieuws 2 reacties

APO Paprika mogelijk weer snel opgepakt

De verwachting is dat de mogelijkheden voor een APO Paprika weer opnieuw onderzocht zullen worden als gevolg van het vastlopen van de fusiegesprekken tussen Versdirect.nl, BGB en CoForta.

Binnen het bestuur van de P8 is hierover gesproken. Aanleiding is het mislukken van een mogelijke vergaande samenwerking tussen telersverenigingen Versdirect.nl en BGB met CoForta. De huidige prijsvorming voor paprika speelt eveneens een rol. Telers krijgen weliswaar een betere prijs voor hun product dan vorig jaar, maar de prijzen zijn nog niet op het gewenste niveau.

Herorientatie
Concrete gesprekken zijn echter nog niet gaande, maar een herorientatie op de oprichting van een APO Paprika zou wel aan de orde zijn. De intentie is om het dit maal beter op te pakken dan in het verleden gebeurd is door  te zorgen dat de juiste afvaardiging namens de deelnemende telersverenigingen aan tafel zit. Een ander leerpunt zou zijn dat concrete plannen en begrotingen al in een vroeg stadium worden besproken.

Niet te lang wachten
Gezien de huidige marktsituatie zou het volgens ingewijden wenselijk zijn om niet te lang te wachten met het opstarten van nieuwe APO-gesprekken. De vorming van een APO is een langdurige en tijdrovend proces, blijkt uit het verleden.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Robert Bergenhenegouwen

  Hulde aan de doorzetters

 • no-profile-image

  geen stijl

  dit bericht hoort op <>
  Tendentieus, ongefundeerd en

Of registreer je om te kunnen reageren.