Glas

Nieuws 1 reactie

Verburg krijgt paprika's van PuraNatura

Philip van Antwerpen en Maurice Wubben van de stichting PuraNatura brachten gisteren een doosje paprika's naar minister Verburg op het ministerie van LNV in Den Haag. De club telers is wat haar betreft 'goed bezig' als het gaat om duurzaamheid.

De twee hebben het teeltmethode van PuraNatura uitgelegd; een teelt uit de grond in een natuurlijk substraat waarbij geen kunstmest wordt gebruikt en ook geen chemische gewasbeschermingsmiddelen. De paprika's worden geteeld in een kas van paprikabedrijf 4EverGreen in het Westland.

Bio-erkenning voor Nederland
"De minister juicht onze manier van telen toe en vindt dat we heel duurzaam telen op deze manier", aldus Philip van Antwerpen. Van Antwerpen heeft de minister verteld dat de teelt op het gebied van smaak, emissie en het gebruik van water en meststoffen beter scoort dan teelt in de grond. De paprika's van PuraNatura zouden daarom in Nederland ook een bio-erkenning moeten krijgen. In Amerika kunnen de paprika's wel als 'Organic' worden verkocht. Van Antwerpen: "De minster gaf aan onze argumenten dit te snappen, maar ze heeft geen toezeggingen gedaan." De boodschap van de minister aan PuraNatura volgens Maurice Wubben was 'geef niet op, jullie zijn goed bezig'.

In het gesprek kwam ook het plan naar voren om de paprika's van PuraNatura in Europa onder een eigen label en een eigen verhaal aan te bieden. De minister raadde de twee aan daarbij aan te sluiten met andere voorlopers in duurzame teelt.

Foto: Leo Duijvesteijn

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    Volgens mij is PuraNatura een echte innovatie. De impact voor de afzet zal vergelijkbaar zijn met wat de trostomaat destijds voor tomaten deed. Typerend dat juist dit initiatief geen steun krijgt van PT of agentschap.nl. Deze tuinders doen het helemaal zelf!

Of registreer je om te kunnen reageren.