Glas

Nieuws 1 reactie

Uitwerpselen vis als bemesting voor sla

In België worden proeven gedaan met een combinatie van vis- en slateelt.

Op de Katholieke Hogeschool (KATHO) Zuid-West-Vlaanderen worden proeven gedaan met een installatie die uitwerpselen van vis uit een visteelt geschikt kan maken voor de bemesting van sla op water.
Bij viskweeksystemen moet gemiddeld 10 % van het watervolume elke dag worden geloosd en ververst. Net de nieuwe installatie wordt het mestwater niet meer geloosd, maar ingezet als vloeibare meststof om sla te telen.

Vogens Nieuwsblad.be zal KATHO Afrikaanse meerval of katvis kweken in combinatie met de teelt van sla op water. De meerval is een stress- en ziektebestendige vis, die in zes maanden tijd een gewicht kan bereiken van één kilo.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    EM Engineering FTS BV

    wij hebben vanaf 1985 bijgedragen door een eigen proefbedrijf aan de ontwikkeling van de gerecirculeerde aqua-cultuur in NL en daarbuiten .
    Een optie voor een dergelijk hybride bedrijf is de combinatie glastuinbouw en de teelt van zoetwatergarnalen , in Isreal wordt deze combinatie in vijver cultures toegepast , maar een hybride reciculatie systeem is goed uivoerbaar , deze garnalen kunnen met plantaardig materiaal gevoederd worden en het kweek water kan dusdanig gezuivert worden dat het als gietwater is her te gebruiken daarnaast is de opbrengst allezins aantrekkelijk te noemen , en het product heeft een groen imago in tegenstelling tot zoutwater garnalen waar nog al wat problemen aan kleven

Of registreer je om te kunnen reageren.