Glas

Nieuws 2 reactieslaatste update:31 mei 2010

Steenbergen akkoord met bouw kassen

De gemeenteraad van Steenbergen is akkoord gegaan met een initiatiefvoorstel om het akkoord met de provincie over grootschalige glastuinbouw bij Dinteloord met spoed te tekenen.


Na een zeer rommelige discussie is de gemeenteraad van Steenbergen donderdagavond laat akkoord gegaan met een onverwacht initiatiefvoorstel van de vier coalitiepartijen, om het akkoord met de provincie over grootschalige glastuinbouw bij Dinteloord met spoed te tekenen.

Steenbergen accepteert daarmee dat de oostelijke ontsluitingsweg voor Dinteloord niet financieel geregeld is in het kassen-akkoord. Gedeputeerde Staten van Brabant hadden klip en klaar aangegeven dat ze het akkoord niet zouden bekrachtigen als Steenbergen vasthoudt aan de interpretatie dat Den Bosch wel opdraait voor de kosten van de weg.

Bron: BN/De Stem


Redactie GFActueel

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan

    Ongelofelijk dat we in de sector nog steeds bezig zijn om uit breidingen te zoeken terwijl we onze afzet nog steeds niet op orde hebben. In iedere sector word eerst de afzet geregeld en daarna de productiecapaciteit er op afgestemd. Laten we eerst aan de productie kant een correctie toepassen van zo'n 20%, de afzet beter regelen en leren NEE te zeggen tegen de Aldi's en de Lidl's. Zolang men denkt dat men bij een overschot de producten voor 0 eurocent weg moeten geven dan word er nog iets niet begrepen. Uit de handel nemen kost dan minder.

  • no-profile-image

    Kees

    Kwestie van "even wachten"tot de vervolg crisis doorzet en dan ook de subsidiekraan echt dicht gaat. Als de ondernemers het echt zelf moeten doen dan gaat het vast niet door, zie: Tomatentelers vrezen herhaling seizoen 2009 en dat was niet best !!

Of registreer je om te kunnen reageren.