Glas

Nieuws

Oproep registratie van eigen kabels en leidingen

Westlandse telers die kabels en leidingen hebben liggen in openbare grond wordt aangeraden om deze vóór 1 juli 2010 te registreren bij het Kadaster.

De ondergrond ligt vol met allerhande kabels en leidingen. Om graafschade aan deze ondergrondse infrastructuur zoveel mogelijk te voorkomen, is de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten (WION) in het leven geroepen.
Westlandse tuinders die kabels en leidingen hebben liggen in openbare grond wordt aangeraden deze vóór 1 juli 2010 te registreren bij het Kadaster.

Zorgvuldigheid bij graafwerk
De WION (de ‘Grondroerdersregeling’) verplicht tot het zorgvuldig uitvoeren van graafwerkzaamheden. Deze verantwoordelijkheid geldt zowel voor de opdrachtgever als voor de gravende partij (grondroerder). Om dit mogelijk te maken hebben alle netbeheerders hun kabels en leidingen moeten registreren bij het Kadaster.

Teler is netbeheerder
Telers die eigen leidingen in openbare grond hebben liggen, zijn in feite zelf netbeheerder. De WION is dus ook voor hen van toepassing. Telers kunnen als eigenaar van de kabel en/of leiding aansprakelijk worden gesteld voor graafschades, tenzij deze zijn aangemeld bij het Kadaster.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.