Glas

Nieuws

Nieuwe bouwaanvraag in Agriport A7

Het bedrijf Parthenon Data Centres gaat komende vrijdag een bouwaanvraag indienen voor het datacenter dat gebouwd moet gaan worden nabij het glastuinbouwgebied Agriport A7 in de Wieringermeer.

Het datacentrum gaat de elektriciteit gebruiken van de Energie Combinatie Wieringermeer waarin de glastuinbouwbedrijven in het gebied van Agriport A7 verenigd zijn. De warmte die bij het datacentrum vrijkomt, wordt vervolgens in eerste instantie aan de kassen van paprikakwekerij De Wieringermeer geleverd, omdat dan de warmte zo min mogelijk wordt vervoerd.

Mei 2011 in werking
“Vrijdag gaan we de bouwaanvraag indienen”, vertelt Pieter Duijvis, directeur van Parathenon Data Centres. De bedoeling is dan dat in mei 2011 de eerste warmte- en elektriciteitsleveringen gaan plaatsvinden. Het datacentrum zal gefaseerd in werking gaan. “Het gebouw gaat bestaan uit acht datazalen en alles zal niet in één keer operationeel zijn”, zegt Duijvis.

Bestemmingsplan aangepast
Voor de bouw van het datacentrum moest het bestemmingsplan van het gebied worden aangepast. “Onder de defenitie van agribusiness valt geen datacentrum met computers”, aldus Jack Kranenburg, woordvoerder van het glastuinbouwgebied. Het bestemmingsplan werd eind april daarom aangepast, zodat de weg nu vrij is voor de bouw van het datacentrum.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.