Glas

Nieuws

MPS reikt certificaten Fruit & Vegetables uit

Onlangs zijn de eerste MPS-Fruit & Vegetables uitgereikt aan twee groentebedrijven.

Het certificaat MPS-Fruit & Vegetables werd in februari officieel geïntroduceerd. Het certificaat lijkt in een behoefte te voorziet, want er is volgens MPS volop interesse van groente- en fruitbedrijven. Onlangs zijn de eerste MPS-ABC kwalificaties berekend voor twee groentebedrijven. De gecertificeerde bedrijven zijn De Witte Ruiter en Quality Care, die beide gevestigd zijn in Steenbergen.


Cita Verta Natural Protected

Beide bedrijven ontvangen bovendien het certificaat Vita Certa Natural Protected. Bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn hebben de hoogste scores op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne. Daarnaast worden er voor de bestrijding van ziekten en plagen uitsluitend middelen toegepast die zijn toegelaten in ECO-teelten en organische teelten.


Monsternames

Bedrijven die voor het predikaat Natural Protected in aanmerking willen komen, moeten rekenen op een zwaar regime wat betreft monstername gedurende de teelt en de oogstperiode. Hiermee garandeert MPS dat alle producten aan de eisen van Vita Certa Natural Protected voldoen.


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.