Glas

Nieuws

Koninklijk lintje voor Wim van Delft

Wim van Delft, die vijftien jaar voorzitter is geweest van Kom in de Kas kreeg vorige week vrijdag een Koninklijke onderscheiding opgespeld van de burgemeester van Katwoude, de heer Jos Wienen “Het heeft hare majesteit de koningin behaagt om u te benoemen tot ridder” sprak de burgemeester tot een stomverbaasde Wim van Delft.

Van Delft nam vorige week vrijdag in Cothen afscheid. De koninklijke onderscheiding was een grote verrassing voor Van Delft en hij was sprakeloos. “Ik sta perplex” stamelde hij. “Ik ben totaal verbouwereerd.” Toen hij een beetje hersteld was van de schrik, roemde hij de samenwerking met het bestuur en de regio’s. “Als je van elkaar houdt, is de week zo om. Ik deed het graag, dus die 15 jaar waren zo om!”

'Gouden man'
Wienen sprak als burgemeester van de gemeente Katwijk van Delft toe, maar benadrukte dat Rijnsburg daar een belangrijk deel van uitmaakt. Net zoals Kom in de Kas bij zijn gemeente hoort. “Daar moet je heen!”, zo hoorde hij bij zijn aantreden. Wienen sprak zijn waardering uit voor het jaarlijkse evenement dat de tuinbouw zichtbaar maakt voor de burgers. Hij is trots op deze vitale mooie sector en is blij dat er mensen als Wim meewerken aan het succes van Kom in de Kas.
De nieuwe voorzitter Aad van der Wilt nam het stokje graag over. Hij noemde zijn voorganger ‘een gouden man’ die een koninklijke onderscheiding ‘meer dan verdiend’ heeft.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Bernadette Bijman

Of registreer je om te kunnen reageren.