Glas

Nieuws

Interesse investeerders in biomassa

Internationale investeerders gaan hun aandacht in toenemende mate verleggen van wind- en zonne-energie naar biomassa. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG naar fusies en overnames in duurzame energie.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat het aantal transacties in duurzame energie in de eerste drie maanden van dit jaar met 245% is toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009.
De meeste transacties vonden plaats in de zonne-energie, de grootste deals werden gerealiseerd op het gebied van windenergie.

Van de 250 onderzochte bestuurders die actief zijn op het gebied van duurzame energie voorziet  bijna 40% voor de komende tijd een fusie of overname in biomassa, gevolgd door zonne-energie met 36% en wind op land met 35%. Vooral investeerders in Azië zijn duidelijk op zoek naar de volgende wereldwijde trend in duurzame energie. Europese bedrijven geven zon en wind op land aan als nog steeds de belangrijkste gebieden investeringsprojecten.

Door overheidsstimulering zijn vooral de Verenigde Staten, India en China momenteel interessant voor investeerders. De aantrekkelijkheid van overnamekandidaten in bijvoorbeeld zonne-energie in landen als Spanje en Duitsland zal verminderen als gevolg van versoberde subsidieregelingen in die landen.

Bron: gfactueel.nl - Auteur Herma Enthoven


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.