Glas

Nieuws 7 reacties

Gesjoemel met afkomst aardbei

Op weekmarkten in Noord-Duitsland boden diverse handelaren afgelopen week Hollandse aardbeien aan als eigen Duits product.

De Hollandse glas-aardbeien, die als Duits verkocht werden, lagen zonder afkomst-vermelding op weekmarkten. Volgens de omroep Norddeutscher Rundfunk (NDF) wisten de handelaren op die manier ongeveer 15 procent hogere prijzen uit de markt te halen. Volgens de Duitse omroep zijn er nog helemaal geen Duitse aardbeien in de handel.


Bron: NDF - bewerkt door: Peter Visser

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geert

  We proberen alles een te maken in Europa behalve de herkomst van de produkten, die moet nog vermeld worden. We zeggen hier toch ook niet dat de aardappelen uit Friesland komen. Ik zie Nederland dan ook als een provincie van Europa, dus weg met die herkomsten.

 • no-profile-image

  max

  Het werkt twee kanten op. Ik denk dat het toch ook z'n voordelen heeft. Je kunt je als Nederlands product ook profileren en onderscheiden. Als we alles maar op een grote hoop gaan gooien waar wil je dan je winst nog uit gaan halen. Dan ben je gek dat je nog in Nederland blijft telen, of toch niet.....?

 • no-profile-image

  erik

  NDF heeft het hier onjuist.
  Ik ken een adres waar aardbeien geplukt zijn vanaf bigin april in Duitsland.

 • no-profile-image

  Robert Bergenhenegouwen

  @Geert quote:"We proberen alles een te maken in Europa behalve de herkomst"

  Tot hier ben ik het met je eens. Vervolgens zie ik graag een "Geproduceerd op < 600 km afstand" als etiket slogan of logo. Volgens mij verkoopt zoiets bij bewuste consumenten beter dan "<2000 km"

 • no-profile-image

  Robert Bergenhenegouwen

  Hierbij een voorbeeld voor een dergelijk logo

  <>

 • no-profile-image

  Johan

  Gebeurt hier in Nederland ook dikwijls op de markt. Aardbeien in houten fust van Veiling Haspengouw zijn dan Hollandse Aardbeien......Tja...

 • no-profile-image

  Wim Laros

  @ Erik. Heb jij boter op je hoofd? Die aantallen die als Duitse verkocht worden in dat gebied worden in heel Duitsland niet geteeld.
  Als je beetje verstand hebt van de Duitse markt dan weet je dat met het germaniseren van Nederlandse groenten en fruit geld te verdienen valt. Aan de ene kant genereert dit afzet, maar aan de andere kant koop je er niets voor, want de Duitsers strijken de eer op van onze goede aardbeien. Dit zet de consument aan tot het kopen van Duitse aardbeien, want die zijn beter. Dit zal zich tot in het vollegrondseizoen doortrekken, waardoor afzet verschuift van Nederland naar Duitsland. En dit kost geld,
  @ Johan.
  Je moest eens weten hoeveel aardbeien via de Belgische veilingen afgezet worden!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.