Glas

Nieuws

Er kan getankt worden in Agriport A7

Gisteren is het nieuwe tankstation van Shell op het bedrijventerrein van Agriport A7 geopend. "Shell heeft in deze locatie geïnvesteerd vanwege haar potentie op de lange termijn. Wij zien het hier zitten", aldus Wetemans van Shell.

Wetemans is bij Shell verantwoordelijk voor de verkoop van brandstoffen voor het professionele wegverkeer. Volgens de Shell-man vervult het nieuwe tankstation om twee redenen een bijzondere rol. Zo ligt het station direct nabij de A7, waardoor Shell haar klanten op deze weg goed kan bedienen. Anderzijds konden door de komst van dit station drie andere regionale stations in de bebouwde kom worden gesloten. Dat leidt tot een grote afname van de verkeersdruk in de dorpen.

Discussie over ruimere vestigingsmogelijkheden
De burgemeester van gemeente Wieringermeer, Peter Leegwater, gaf aan dat de ontwikkeling van het gebied Agriport A7 snel tot is stand gekomen. Dat zal volgens hem ook zo door blijven gaan. Een bedrijf zoals Peter Appel Transport heeft volgens hem een aantrekkende werking op andere bedrijvigheid. In de gemeenteraad van Wieringermeer wordt bovendien gediscussieerd om de thematisering van het bedrijventerrein Agriport A7 te verruimen, zodat de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven hier groter worden.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.