Glas

Nieuws 1 reactie

Drijvende kas technisch haalbaar

Tussentijdse resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van een drijvende kas op praktijkschaal blijkt technisch mogelijk te zijn.

Het vooronderzoek Floating Roses geeft aan dat een drijvende praktijkkas op 5 hectare technisch mogelijk is. Komende maanden wordt volgens het PT onderzocht hoe de kas gefinancierd kan worden. “
Om een drijflichaam van vijf hectare te construeren is tijdens het vooronderzoek een nieuw innovatief concept bedacht”, aldus Egon Janssen van TNO. “Door een nieuwe verstevigingstechniek bevat dit concept aanzienlijk minder beton. De kosten voor het fabriceren van de drijfelementen voor het totale drijflichaam worden hierdoor gereduceerd.”
Uit doorberekening blijkt dat, met een beperkt aantal slimme aanpassingen, veel van bestaande kasconstructiemethodes gebruikt kan worden. Dit beperkt extra kosten voor drijvend bouwen.
 
Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Heeft iemand zich wel eens afgevraagd hoe de publieke opinie hierover is?
    Als je al nagaat hoeveel kritiek (onterecht in mijn ogen overigens) er is op 'die grote, lelijke kassen' die men in de polder e.d. tegenkomt.....

Of registreer je om te kunnen reageren.