Glas

Nieuws

Bouw duurzame energiecentrales in Limburg

Op twee locaties, waaronder Klavertje 4 / Greenport in Venlo heeft de provincie Limburg besloten een duurzame energiecentrale bouwen.


De andere locatie bevindt zich in Maastricht. Samen vormen de centrales de Duurzame Energiecentrale Limburg (DECL). Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg hebben besloten hiervoor aan Imtech een voorlopige gunning te verstrekken. De Provincie Limburg schat de totale investeringskosten op 140 miljoen. De centrales wekken duurzame elektriciteit op gelijk aan de behoefte van 65.000 Limburgse huishoudens. De duurzame centrales bestaan uit een combinatie van hightech energieoplossingen op basis van zon, wind en water. Het gaat om de combinatie van warmtekrachtkoppeling, zonne-energie, waterkracht, biomassa en vergisting.

Imtech neemt niet alleen de volledige realisatie voor haar rekening, maar ook het technisch onderhoud. De opdracht voor alleen de realisatiefase bedraagt circa 140 miljoen euro. Tevens wordt Imtech verantwoordelijk voor de meerjarige energielevering De opdracht hiervoor moet nog nader worden uitgewerkt maar zal naar verwachting tientallen miljoenen euro's bedragen.

Bron gfactueel  - Auteur:  Herma Enthoven
Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.