Glas

Nieuws

Aanpassen energielijst EIA

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking kunnen komen voor de EIA (Energie Investerings Aftrek) staan in de Energielijst. Voorstellen voor nieuwe technieken voor opname in deze lijst kunt u zelf indienen.


De Nederlandse overheid biedt ondernemers en andere organisaties de mogelijkheid om de energielijst van de EIA te actualiseren. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken. Het Agentschap NL en de Belastingdienst voeren de EIA uit. Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Het budget voor 2010 is € 150 miljoen aan fiscaal voordeel.

In 2010 zijn veertien nieuwe technieken opgenomen op de lijst. In totaal kent de lijst al meer dan 100 technieken. U kunt een nieuw voorstel tot 3 september 2010 indienen. De voorstellen zijn wel afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Via de website van Senternovem kunt u een formulier downloaden. Tips om bestaande omschrijvingen aan te passen zijn ook welkom.


(Bron: Senternovem)


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.