Glas

Nieuws

Vijftig werkzoekenden via centum weer werk

Via het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw in Bleiswijk hebben tot nu toe zo’n 40 tot 50 werkzoekenden afkomstig uit de glastuinbouw opnieuw een baan gevonden in de glastuinbouw.

Het centrum is sinds september vorig jaar actief en is in het leven geroepen door de CAO-partijen. Het centrum moet ervoor zorgen dat medewerkers die ontslagen worden bij een glastuinbouwbedrijf of waarvan het contract niet verlengd wordt, opnieuw een baan vinden in de glastuinbouw. Op die manier wordt voorkomen dat kennis uit de sector wegsijpelt.

Resulaten
Tot nu toe hebben zich via de site totaal driehonderd werkzoekenden gemeld. Daarvan zijn er momenteel nog 160 via de site op zoek naar bemiddeling naar nieuw werk in de glastuinbouw. Momenteel staan er zo'n honderd vacatures van werkgevers op de site. Volgens coördinator Jeroen Verweij zijn van de driehonderd kandidaten er 110 weer aan het werk en de rest, ongeveer 30 zijn om verschillende reden uit het bestand gevallen. Van de 110 kandidaten die weer in de sector aan het werk zijn, zijn er 40 tot 50 kandidaten geplaatst via de vacaturebank van het  mobiliteitscentrum. De rest heeft op andere manieren een baan gevonden. “Maar daarvan weten we dat ongeveer 80 procent daarvan weer in de glastuinbouw is gaan werken”, aldus Verweij.

Lees het interview met Jeroen Verweij van het mobiliteitscentrum vandaag, 13 april in het blad gfactueel.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.