Glas

Nieuws laatste update:27 apr 2010

Slateelt op recirculerend ‘biologisch’ water

De eerste fase van een slateelt op recirculerend water met biologische meststoffen is goed verlopen. De kroppen zijn compacter en voller dan de gelijkertijd in de grond geplante botersla.

Sinds begin maart staat in één van de onderzoeksafdelingen bij Demokwekerij Westland een proef met sla op ‘biologisch water’. Doel van de proef is te onderzoeken of telen van sla in een gesloten watergeefsysteem met volledig biologische voedingsstoffen mogelijk is. De slaplanten worden gevoed met een oplossing van gefermenteerde algen van Renatechnik. Het gesloten watergeefsysteem is van Sideways Waterfilm System. De slaplanten staan hierbij in teeltzakken die zijn gekoppeld aan een gesloten recirculerend systeem.
Tot twee weken geleden, het moment dat deze foto’s werden genomen, waren de slakroppen op het nieuwe teeltsysteem (rechts) aanzienlijk voller dan die in de grond.

Scholieren doen het werk
Scholieren van de tuinbouwafdeling van Lentiz MBO Greenport in Naaldwijk verrichten de diverse werkzaamheden en doen de wekelijkse registratie in samenwerking met Demokwekerij Westland. Het project wordt gefinancierd door Greenport Campus Innovatie Support. Tijdens de oogst over enkele weken zullen de productie en kwaliteit worden vastgesteld.

Bron: Demokwekerij Westland

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.