Glas

Nieuws

Opnieuw cursus Afrikaanse fruitmot in paprika

LTO Groeiservice organiseert in mei nogmaals een cursus over de Afrikaanse fruitmot, om met deze kennis de export van paprika naar de Verenigde Staten in 2010 te borgen.

Naast de informatie over de Afrikaanse fruitmot, wordt ook ingegaan op andere motten die bij paprika voorkomen. Daarnaast doen cursisten tijdens de cursus parate kennis op over plagen in de paprikateelt. Met de cursus valt een spuitlicentiepunt te behalen.
 
Certificaat
Deskundigen gaan onder meer in op het protocol, het herkennen van rupsen en motten, de monitoring bij bedrijven door de KCB en feromoonvallen. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat met goedkeuring van de Plantenziektekundige Dienst. Het certificaat dient als bewijs van kennis, zodat export naar de VS mogelijk is.
Motten die in de cursus worden behandeld, zijn onder andere de Afrikaanse fruitmot, koolbladroller, duponchelia en de Turkse mot. Voor de VS zijn dit allemaal quarantaine organismen.
 
Aanmelden
De cursus Afrikaanse fruitmot wordt gehouden op maandag 10 mei in Bleiswijk. Het eerste deel start om 17.30 uur en duurt tot 19.00 uur. Ingegaan wordt op de bestrijding van motten. Het tweede deel start om 19.00 uur. Dan wordt dieper ingegaan op het export protocol van de VS en het herkennen van de Afrikaanse fruitmot.
 
Bron: LTO Groeiservice

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.