Glas

Nieuws laatste update:12 apr 2010

Grote boete voor illegalen

Bij een controle door het Westland Interventieteam (WIT) bij een tuinder in Pijnacker zijn deze week vier overtredingen in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) vastgesteld.

Twee vreemdelingen verbleven legaal in Nederland maar hadden geen tewerkstellingsvergunning terwijl dat wel nodig was. Twee andere vreemdelingen waren illegaal in Nederland en zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie Haaglanden.

Uitzendbureau
De vier vreemdelingen waren via een uitzendbureau bij de tuinder aan het werk. De betrokken tuinder en het uitzendbureau kunnen bij elkaar een boete van € 64.000 tegemoet zien. Dit is exclusief eventuele navorderingen door Belastingdienst en UWV.

Het WIT is een samenwerkingsverband van Belastingdienst, UWV, gemeente Den Haag, het Openbaar Ministerie en de Arbeidsinspectie. Het richt zich primair op fraudebestrijding bij werkgevers in de agrarische sector in het Westland, de gemeente Lansingerland (Drie B-Hoek – Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk) en de Zuid-Hollandse eilanden.

Bron: SZW

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.