Glas

Nieuws 1 reactie

Consumptie aubergine kan nog hoger

Vorig jaar kocht 16 procent van de Nederlandse huishoudens wel eens aubergine. Dat is meer dan een paar jaar geleden. In 1999 was dat nog slechts 9 procent. Toch blijft het blijft weinig in vergelijking met de consumptie in mediterrane landen.

Volgens het marktbeeld aubergine van het Productschap Tuinbouw zijn het in Nederland vooral de wat meer welgestelden die aubergines kopen. Onder de welgestelde gepensioneerden is het koperspercentage twee keer zo hoog (16 procent) als onder gepensioneerden met een beperkt inkomen (8 procent). Tweeverdieners vormen de trouwste doelgroep. Daar ligt het koperspercentage met 22 procent het hoogst.
De gemiddelde aankoop per huishouden is toegenomen van 0,12 kilo in 1999 tot 0,23 kilo in 2009. De gemiddelde consumentenprijs is in 2008 en 2009 weer wat gedaald, nadat er enkele jaren een stijging in zat.

Beperkte aanvoer
De productie, en dus ook de export, van Nederlandse aubergine is nog erg beperkt . In januari en februari werd er relatief veel Nederlandse aubergine naar de VS uitgevoerd.Volgens het marktbeeld aubergine van het Productschap Tuinbouw vertoonden de aubergineprijzen op de Duitse groothandelsmarkten een dalende trend in de periode van week 6 tot en met week 12. In week 13 stegen de prijzen weer. De Nederlandse aubergine blijft structureel duurder dan de Spaanse.

Bron: Productschap Tuinbouw – Auteur: Peter Visser

Eén reactie

  • no-profile-image

    Limburger

    Is de Ruiter de enige die wat met aubergines doet?

Of registreer je om te kunnen reageren.