Glas

Nieuws

BiJo genomineerd voor P-NUTS Award

Biologisch groententeeltbedrijf BiJo in ’s-Gravenzande is, als voorloper op het gebied van lokaal opgewekte energie uit duurzame bronnen, genomineerd voor de P-NUTS Award.

Juryvoorzitters Herman en Herma Wijffels zullen op 14 april de allereerste P-NUTS Awards uitreiken, in aansluiting op het IIR-congres over Lokale Duurzame Energiebedrijven te Driebergen. De prijs is bedoeld om de voorlopers op het gebied van lokaal opgewekte duurzame energie te bedanken. BiJo is één van de twaalf initiatieven die is voorgedragen, omdat het met de semi-gesloten kas een (nagenoeg) klimaatneutraal bedrijf is.
 
Publiek mag ook stemmen
De Awards zijn opgesplitst in het mooiste idee, het mooiste Lokale Duurzame Energiebedrijf en het mooiste ‘Nieuwe Nuts’-bedrijf (51% in handen van eindgebruikers). Daarnaast kan iedereen meestemmen voor de Publieksprijs. De jury bestaat naast het echtpaar Wijffels uit Peter Oei van Innovatienetwerk, Ermelinda Vermeulen van IIR en Theo Waltie van EnergieTransitie. De 12 genomineerden zijn gekozen uit 24 aanmeldingen. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 80 initiatieven die in aanmerking zouden kunnen komen.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.