Glas

Nieuws 2 reacties

Betrouwbaarheid Ocap- CO2 in onderzoek

Een onafhankelijke deskundige gaat kijken of Shell wel de CO2 kan leveren waarvoor het bedrijf Ocap contracten heeft afgesloten met de telers. Ook bekijkt deze deskundige de aanvulling op de CO2-voorziening die Ocap vanaf half mei gaat regelen.

De externe en onafhankelijke deskundige gaat op aanvraag van de telers aan de slag, zo zegt Jos van der Knaap. Hij vertegenwoordigt de belangen van de telers die een contract hebben met Ocap voor de levering van CO2. 

Betrouwbaarheid contracten
De telers die van Ocap CO2 krijgen, zijn ontevreden over de levering van de CO2. In 2009 en ook begin 2010 kregen telers soms dagelijks te weinig CO2. De telers hebben hun twijfels over de contracten die Ocap met de telers heeft afgesloten. “Onze vraag is of Shell technisch wel zo veel CO2 kan leveren als dat Ocap in de contracten heeft vastgelegd, zowel qua volume als het tijdsbestek dat er voor is afgesproken”, zegt Van der Knaap. Verder kijkt de deskundige of Ocap kan waarmaken om vanaf mei toch telers voldoende te voorzien van CO2.

Het is nog onduidelijk wie de onafhankelijk deskundig wordt, wat zijn opdracht precies wordt en wanneer hij het onderzoek heeft afgerond.

Grote storing
Telers van Ocap kregen onlangs weer met een grote storing in de aanvoer van CO2 te maken vanwege een defect bij Shell. Vanaf het paasweekend tot afgelopen weekend kregen zij geen CO2 geleverd. De CO2-levering aan de tuinders is afgelopen nacht weer op gang gekomen, zo meldt Ocap.

Lees meer in gfactueel van dinsdag 13 april

Bron:gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bram AAB

  Misschien eens controleren of er wel CO2 in de leiding wordt gedaan.
  Dan ook even kijken of men de CO2 niet gebruikt voor de aardgaswinning bij de Coldenhove bron langs de A20 bij afslag Maasdijk.
  Voor de winning aardgas heeft men extra druk nodig?

 • no-profile-image

  Ed Stevenhagen

  In Zoetermeer is de OCAP leiding afgelopen jaar verlegd. Echter heb ik eind april 2010 onder de A12 (km16,5) in een duiker die zelfde leiding open en bloot in het water aangetroffen. Zonder beschermende mantel. Elders was een gas in de mantel gezaagd. Designaal bekabeling lag los in het water. Het is gewoon een levensgevaarlijke slecht onderhouden leiding die onmiddellijk uit productie genomen dient te woerden.
  Zie <>
  Betekent dat Lansingerland en noordelijk zou worden afgekoppeld in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.