Glas

Nieuws

7,5 mln subsidie voor zeevervoer vanuit Almeria

De haven van Almería heeft ruim 7,5 miljoen euro subsidie gekregen voor de ontwikkeling van het proyect ‘Fresh Express’, wat als doel heeft om het transport van tuinbouwprodukten naar Centraal Europa over zee mogelijk te maken.

Het betreft een EU subsidie in het kader van plan ‘Marco Polo’, voor duurzame ontwikkeling op het gebied van vervoer.

Intermodaal transport
‘Fresh Express’ is een gezamelijk project van het Nederlandse vervoersbedrijf Van Uden, de havenautoriteiten in Almería en de promotieorganisatie ‘Andalucía Fresh Line’. Vanuit Almeria, worden de tuinbouwprodukten in gekoelde containers via de kustvaard vervoerd naar Engeland, Noord Frankrijk, de BENELUX en Duitsland. Vanaf de verschillende havens voorziet ‘Fresh Express’ vervolgens ook in het wegtransport naar de uiteindelijke bestemmingen.

Ontlasting wegennet
Met ruim 7,5 miljoen is ‘Fresh Express’ het hoogst gesubsidieerd van alle projecten die in 2009 een aanvraag hadden ingediend op grond van plan ‘Marco Polo’. Belangrijk is dat deze nieuwe vervoersmogelijkheid een flinke ontlasting van het wegennet in Europa kan bewerkstelligen. Voor de gebruikers kan een kostenbesparing worden voorzien en in veel gevallen ook een tijdwinst.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Jan vd Blom, correspondent in Almeria

Jan vd Blom, correspondent in Almeria

Of registreer je om te kunnen reageren.