Glas

Nieuws

VROM saneert 118 hectare kas

De ministers Huizinga van VROM en Verburg van LNV investeren 10 miljoen euro in de aanpak van verspreid liggende kassen. Huizinga haalde op symbolische wijze het dak van komkommerkwekerij Grubben aan de Legioenweg in Laerbroek.

Op de foto zit het dak er nog op. Grubben kan echter op een ruimere locatie verder in de Greenport Klavertje Vier in Venlo. De 10 miljoen gaan naar tien projecten, goed voor in totaal 118 hectare te saneren glas. De helft van het geld gaat naar glas in Midden-Delfland, de andere helft in kleinere bedragen naar Laerbroek, Stompwijk,  Bommelerwaard, Maasdal Velden, Brabantse Wal, Vinkeveldpolder, Helenaveen, Pijnacker-Nootdorp en Deltapoort.

Mooi Nederland
Met dit geld kunnen tuinders, die door planologische beperkingen niet uit kunnen breiden, hun bedrijf verhuizen naar betere locaties. De sanering past in het project Mooi Nederland, waarin het kabinet verrommeling van het landschap wil tegengaan. Doel is om in 2011 200 hectare te saneren dan wel de sanering onomkeerbaar geregeld te hebben. De aanpak richt zich met name op kassen in landschappelijk waardevolle gebieden, zoals Nationale Landschappen en Rijksbufferzones.


Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.