Glas

Nieuws

Stuk minder vraag naar MEI-subsidie

Voor de laatste openstelling van de MEI-subsidieregeling (Marktintroductie Energie- Innovaties) is een stuk minder belangstelling dan bij voorgaande openstellingen het geval was.

Uit navraag bij vier adviesbureaus blijkt dat zij zes aanvragen voor telers hebben ingediend bij Dienst Regelingen. Opvallend is dat er weinig aanvragen bij zijn voor aardwarmteprojecten.

Minder animo
Telers konden van 1 februari tot 12 maart een subsidieaanvraag indienen. Flynth heeft voor vier telers een aanvraag verzorgd. Dat is ongeveer de helft dan bij andere openstellingen. De mindere animo komt waarschijnlijk door de verslechterde economische situatie bij telers waardoor ze minder kunnen investeren. Maar ook de verscherpte eisen in de regeling op het gebied van een aardwarmteproject kunnen volgens Flynte een rol hebben gespeeld.

Totaal 12 miljoen beschikbaar
Binnen de MEI-regeling is 5 miljoen beschikbaar voor semigesloten kassystemen waaronder ook voor het eerste de mogelijkheid om investeringen in het Nieuwe Telen op te nemen. Verder is 8 miljoen beschikbaar voor de overigeenergiesystemen waaronder projecten met aardwarmte vallen.


Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.