Glas

Nieuws

Stress-test biedt kansen

Het is mogelijk op niet-destructieve wijze de invloed van een aantal externe stressfactoren op de fysiologische gezondheidstoestand van de plant te signaleren.

CropEye heeft onlangs het eindrapport Fytal in Action aangeboden aan het PT, financier van het project. In het project zijn verschillende (nieuwe) meettechnieken uitgetest, op planten (waaronder tomaat) die verschillende stressbehandelingen hebben ondergaan.
Het blijkt mogelijk op een niet-destructieve wijze de impact van een aantal externe stressfactoren (ziekte, gewasbehandeling, waterstress) op de fysiologische toestand van de plant (plantgezondheid) te signaleren.
 
Grip op weerbaarheid plant
Het stuurbaar maken van plantgezondheid betekent grip krijgen op de weerbaarheid van het gewas tegen aanwezige ziektedruk en andere stressfactoren. Het opzoeken van de grenzen, waarbij de plant optimaal in conditie blijft (plantgezondheid-vitaliteit) en optimaal presteert, en de ontwikkeling van een monitoring- en adviessysteem is de uitdaging van de vereniging Fytal en CropEye. Nu is het nog lastig om al vroegtijdig genoeg een juiste diagnose te stellen.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.