Glas

Nieuws

Prominent start met nieuw MPS-certificaat

Gisteren werd bekend dat de telersvereniging Prominent met 7 bedrijven als eerste telersvereniging gaat starten met MPS-Fruit & Vegetables.

De bedrijven hebben al via een pilotproject kennis genomen van het certificatieschema en gaan nu de eisen uit het schema in de bedrijfsvoering implementeren. Richard Hartensveld, Kwekerij De Kabel: “Na de eerste test bleek dat wij een goede basis hebben om het top-label Vita Certa binnen afzienbare termijn te behalen”.

Pilotproject
Prominent Telersvereniging bestaat uit 23 aangesloten teeltbedrijven met een totaal areaal van 221 hectare. Alle leden telen trostomaten van verschillende variëteiten. De vereniging heeft gezamenlijk een verpakkingsbedrijf en twee teeltbedrijven. De telers van Prominent zijn samen continue bezig met innovatie en verbetering van hun product. De kennis die wordt opgedaan op de teeltbedrijven van Prominent wordt gebruikt door de leden om op hun eigen bedrijven toe te passen. De telersvereniging heeft reeds de certificaten GlobalGAP en ISO 9001 behaald. De ervaringen die worden opgedaan met dit nieuwe MPS certificaat zullen ook worden gedeeld met alle leden. Hierdoor kan het, bij succes, snel bij de andere teeltbedrijven worden geïmplementeerd.

Voldoen aan eisen
Els Weerdenburg, kwaliteitsmanager van Prominent: “Met dit nieuwe certificaat kunnen we op een simpele manier aantonen dat we te allen tijden kunnen voldoen aan de hoge eisen die door de afnemers gesteld worden. De vele eisen van de uiteindelijke afnemers zijn gecentraliseerd en in het certificatieschema opgenomen. We hebben bij 3 bedrijven een test gedaan en daaruit bleek dat zij al aan een deel van certificatie-eisen voldoen. Het is voor de teeltbedrijven dus niet een extra administratieve last. De komende maanden zal duidelijk worden of de bedrijven aan het top-label Vita Certa kunnen voldoen”.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.