Glas

Nieuws laatste update:31 mei 2010

Mobiliteitscentrum Glastuinbouw slaat aan

Uit een tevredenheidsonderzoek onder werkgevers en werkzoekende kandidaten blijkt dat de website, die centraal staat bij de dienstverlening tussen werkgevers en kandidaten, prima voldoet. Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw is nu een half jaar operationeel.De website krijgt van 99% van de werkzoekende kandidaten een ruime voldoende. Bij de werkgevers is dat 93%. Over de ondersteuning die de kandidaten krijgen bij het vinden van een nieuwe baan is 84% tevreden. Bij de werkgevers ligt dat op 78%. Tevreden zijn de gebruikers met name over het automatische matchingsysteem, het actuele aanbod van beschikbare vacatures, de onafhankelijke positie en de passende kandidaten met de juiste kennis en ervaring.

Hoge respons
De respons op het onderzoek was met 55% heel hoog. Dat tekent de betrokkenheid van de kandidaten en werkgevers bij het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw.

Meer vacatures en betere matches
Verbeterpunten die uit het onderzoek komen, zijn de concrete resultaten. Doordat het Mobiliteitscentrum landelijk werkt is het een uitdaging voldoende aanbod aan vacatures te realiseren voor alle kandidaten. De glastuinbouw is een branche waarin veel vacatures onzichtbaar zijn en niet worden gemeld, dus het doordringen in deze markt en het verkrijgen van vacatures is iets waar het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw aan blijft werken.

Twee doelen
Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw is opgezet vanuit het CAO overleg tussen de sociale partners en heeft twee hoofddoelen. In de eerste plaats mensen die in de glastuinbouw hun baan kwijt raken ondersteuning bieden bij het vinden van een nieuwe baan en daarnaast het behouden van kennis en ervaring voor de sector. Het belangrijkste middel hierbij is de online vacaturebank op de website www.mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl. Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw is te bereiken via telefoon 0800 22 33 880 of email: info@mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl.

Bron: Mobiliteitscentrum Glastuibouw - Auteur: Stan Verstegen


 
Of registreer je om te kunnen reageren.