Glas

Nieuws 1 reactie

Minder tomaat uit Middelandse zeegebied

Als gevolg van het aanhoudende slechte weer in het zuiden van Spanje en Marokko komt er minder tomaat uit die regio en ook de kwaliteit blijft achter. In Turkije heeft Clavibacter de tomatenteelt parten gespeeld.


De prijsvorming valt tot nu toe niet tegen. Door het aanhoudend slechte weer in het zuiden van Spanje en in Marokko, komt er uit die regio niet alleen minder tomaat, maar ook de kwaliteit is niet wat het zou moeten zijn. De gewassen zijn uit evenwicht door het warme najaar. Hierbij kwam alle productie ineens en te vroeg op gang, waardoor de plant op een bepaald moment leeg was. De zetting bovenin verliep daardoor problematisch. Botrytis en andere schimmels sloegen toe door het slechte weer.

Clavibacter
In het Middellands zeegebied heeft Clavibacter ook zijn tol gehad.  Zo staan er in Turkije bijvoorbeeld op dit moment heel grote kassen leeg, geruimd omwille van Clavibacter. Het is overigens nog niet duidelijk welke volgteelt hier zal worden aangeplant. Bovendien is er veel uitval door Tuta absoluta in de niet afgegaasde kassen.


Bron: gfactueel.nl – Auteurs: Gerrit Hendrikx & Peter Stradiot (Innogreen)

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jamal lachheb

    ik zok werk

Of registreer je om te kunnen reageren.