Glas

Nieuws

Leegstaande kas in conditie houden

PinC Agro introduceert een onderhoudsprogramma om leegstaande kassen in optimale conditie te houden.

Het aantal langdurig leegstaande kassen neemt toe. Zowel voor telers als voor makelaars, banken en gemeenten is het belangrijk om de waarde van de kas en installaties op peil te houden. Daarom heeft PinC Agro een onderhoudsprogramma opgesteld, zodat installaties bij het weer starten van een nieuwe teelt voldoende werken.
 
Nulmeting
Eerst wordt een inventarisatie van de huidige situatie gemaakt, de zogenaamde nulmeting, die wordt vastgelegd in een rapportage. Daarin staat de onderhoudstoestand van kassen en installaties, samen met adviezen om eventueel achterstallig onderhoud te verhelpen en installaties te conserveren.
 
Onderhoud
Op basis van de nulmeting en de wensen van de opdrachtgever wordt een specifiek onderhoudsprogramma opgesteld. Hierin staat wie, wat, wanneer en hoe bepaalde werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Bij verkoop (of verhuur) van de kas heeft een koper naast een goed onderhouden bedrijf ook een volledig inzicht in de onderhoudshistorie. Dit geeft extra zekerheid op een onbezorgde start.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.