Glas

Nieuws

C1000 gaat voor paprika Sweetgreen

Vanaf 5 april zal het nieuwe paprikatype Sweetgreen in de winkelschappen van supermarktketen C1000 liggen in plaats van de bekende groene paprika. Hiermee is C1000 de eerste Nederlandse supermarkt die het product verkoopt.

Sweetgreen is een groene paprika die rijper, zoeter en lekkerder is dan de huidige groene variant. Daarnaast bruist de knapperige vrucht van vitamine C. De overstap van C1000 naar Sweetgreen is een vervolg op het winnen van de Fruit Logistica Innovation Award in 2009 met het product. Als voornaamste redenen voor de overstap geeft C1000 de kwaliteitsverbetering van Sweetgreen, zijn veelzijdigheid in gebruik en de mogelijkheid de consument gerelateerde informatie te bieden over het product.

Kwaliteitsverbetering
Sweetgreen boort een nieuw marktsegment aan: het is de eerste groene paprika die altijd groen blijft. Uiteraard rijpt de paprika verder, maar dat is aan de buitenkant niet zichtbaar. Dit is een enorme kwaliteitsverbetering voor de gehele keten. Voor supermarkten daalt het uitvalpercentage in het schap aanzienlijk met een directe kostenbesparing als gevolg.

Bron: Enza Zaden - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.