Glas

Nieuws

Verkoop in glastuinbouwzone Stokstorm gestart

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) is op zoek naar tuinders die willen investeren in de glastuinbouwzone Stokstorm op de grens van Deinze en Kruishoutem.

'Vorig jaar werd het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) goedgekeurd. Administratief is nu alles klaar om tot verkoop over te gaan',zegt communicatieverantwoordelijke Els Seghers. Geïnteresseerde tuinders kunnen zich tot 7 juni kandidaat stellen.

32 ha
De zone Stokstorm heeft een oppervlakte van 32 ha en is dus relatief klein voor een glastuinbouwbedrijvenzone. 'Daarom is het van belang om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten en dit op maat van de geïnteresseerde tuinders. De kavelgrootte werd dan ook nog niet vastgelegd en er is nog niet bepaald waar de interne ontsluitingsas , de nutsleidingen of de waterbassins komen. Wij willen dit doen in nauw overleg met de investeerders', stelt VLM.

Projectvoorstel
Aan de geïnteresseerde tuinders wordt gevraagd om onder begeleiding van VLM een projectvoorstel uit te werken voor de totaliteit van de gronden. 'Wij willen vooral investeerders aantrekken die kiezen voor duurzaamheid, samenwerking, energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.' Als meerdere projectvoorstellen worden ingediend, zal VLM de verkoopsovereenkomst afsluiten met de tuinders wiens project het beste scoort op duurzaamheid.

Meer informatie: Evelyne Goemaere, tel (0032)9/2485572 of Toon Van Coillie, tel (0032)9/2448511

Bron: Vilt

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.