Glas

Nieuws 2 reacties

Paprikatelers kiezen eenduidig voor T-model

Naar schatting kiest tachtig procent van de paprikatelers die lid zijn van The Greenery voor het T-model en gaan zelf de verkoop direct aansturen. Dat blijkt uit navraag bij diverse bronnen.

Een ruime meerderheid van de paprikatelers die lid zijn van The Greenery zijn verenigd in de nieuwe telersvereniging Paprika.NL. Naar schatting heeft ongeveer tachtig procent van de paprikatelers, lid van The Greenery, ingetekend.

Eenheid
Doel van de vereniging is eenheid en solidariteit onder de paprikatelers te waarborgen en een krachtige organisatie op te richten. Paprika.NL wil met de oprichting van de telersvereniging en de keuze voor het transactiemodel (T-model) ketenverkorting bereiken om dichter bij de afnemers te kunnen staan.

Dat lijkt te zijn gelukt omdat paprika binnen The Greenery het enige product is binnen de glasgroenten dat verreweg het meest eenduidig heeft gekozen voor het T-model.

APO
De paprikatelers werken binnen The Greenery aan het verder uitwerken van de plannen en de deelname aan de bundeling in de APO met andere telersverenigingen. Zo wordt gekeken of de Greeneryverkoper voor beide groepen paprikatelers gaat werken.

Verkoopleider
Voor het Algemeen Management is Peter de Lange aangesteld, voorheen werkzaam bij FrEsteem/United West Growers. Herman Burger, welke tot heden zijn sporen heeft verdiend bij Valstar Holland, zal de functie van Verkoopleider PaprikaNL gaan bekleden. Paprika.NL vertegenwoordigt 370 hectare blokpaprika’ s en specialties.

Bron: Gfactueel.nl – Auteur: Esther de Snoo


Laatste reacties

 • no-profile-image

  joost

  jammer dat kwekers die in het verleden voorkeur posities hadden binnen de greenery niet mee doen.
  (vooral bestuurders)
  gemiste kans om bij elkaar te blijven .
  verdeel en heers is door de greenery nogmaals in gezet
  gr Joost

 • no-profile-image

  Westlander

  Juist joost.
  Misschien moet de bank maar eens in gaan grijpen, Ze willen dat de tuinders weer een eenheid worden dan moeten zulke mensen maar tot stoppen dwingen.Als the greenery deze mensen gaan voortrekken is het binnen een jaar afgelopen met the greenery

Of registreer je om te kunnen reageren.