Glas

Nieuws

Ocap: 'Actie LTO Noord Glaskracht overdreven'

Ocap, de leverancier van CO2 van Shell aan telers, vindt de actie van LTO Noord Glaskracht die telers onlangs opriep problemen met de CO2-levering te melden bij hun rechtsbijstandverzekering overdreven en onnodig.

LTO Noord Glaskracht riep onlangs haar leden op problemen met de CO2-levering te melden bij hun rechtsbijstandverzekering om wellicht een schadeclaimprocedure te starten. Volgens  LTO Noord Glaskracht hebben leden geen vertrouwen meer in een betrouwbare CO2- levering dit jaar en een goede afwikkeling van de stokkende aanvoer in 2009. Ze wil ook dat er verschillende zaken in de contracten met Ocap worden aangepast.

Overdreven actie
Ocap reageert verbaasd. Volgens woordvoerder Robert-Jan Pabon heeft Ocap herhaaldelijk geprobeerd in gesprek te komen met de belangenbehartiger over de leveringsproblemen, maar ze kreeg geen antwoord. Ocap noemt de actie overdreven. “We hebben zelf ook contact met telers. Wij horen niet dat ze voor deze harde lijn willen kiezen.” De actie schaadt de naam van Ocap. “We beraden ons wat we moeten doen.” Het bedrijf zegt dat het bedrijf ‘alles uit de kast heeft gehaald en nog steeds haalt’ om ongemakken te compenseren. Het bedrijf heeft eind januari haar afnemers een brief gestuurd met daarin enkele tegemoetkomingen.

Lees meer over dit onderwerp in gfactueel van dinsdag 16 februari

Bron:gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen


 

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.