Glas

Nieuws

Minderheid tomatentelers kiest voor T-model

Naar schatting zal ongeveer 30 procent van de tomatentelers die lid zijn van de The Greenery kiezen voor het transactiemodel. Het overige deel zal kiezen voor de bestaande structuur, aldus een goed ingevoerde bron bekend met de organisatie.

Telersvereniging Prominent en enkele andere leden zullen kiezen voor het transactiemodel. Dat wil zeggen dat zij commercie zelf gaan aansturen en zo veel mogelijk hun eigen product gaan verkopen. De telers kiezen voor deze strategie om dichter op het verkoopproces te zitten.

Tweedeling
De tweedeling zal het meest zichtbaar worden in het segment middel tros en cocktail. Ongunstig kan zijn dat er minder sturing aan de markt gegeven kan worden omdat vanwege de tweedeling in deze segmenten.

Rond tomaten wel eenheid
De ronde, losse tomaten worden nog hoofdzakelijk door verkopers van The Greenery verkocht. Telers van dit type tomaat hebben dan ook voornamelijk voor het p-model gekozen. De reden is dat dit product volgens vaste lijnen worden verkocht door The Greenery en het handelhuis doorgaans een tekort heeft aan dit product. Dit geldt eveneens voor specialties.

Bron: gfactueel.nl -  Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.