Glas

Nieuws

Innovaties en marktdiscussie op Sladag

Ruim 60 slatelers en andere belangstellenden stelden zich afgelopen vrijdag op de hoogte van ontwikkelingen in de teelt van hun gewas, tijdens de landelijke gewasdag sla van LTO Groeiservice.

Als eerste onderdeel van de landelijke sladag werden twee slabedrijven bezocht. Bij Chris Noordam in Schipluiden werd uitgelegd hoe het Dry Hydroponics systeem werkte, waarbij sla los van de grond wordt geteeld. Bekijk hiervoor ook de foto-reportage op de website). Daarna kon de sla bij de firma Doelman in Maasdijk bekeken worden.


Nieuwe toelatingen
Bij plantenkweker Beekenkamp in Maasdijk was er gelegenheid voor discussie, ingeleid met enkele presententaties over gewasbeschermingsmiddelenbeleid en afzet. Jeanette Vriend van LTO Groeiservice besprak de knelpunten bij de gewasbescherming in sla. Maar ze toonde ook de behaalde resultaten bij het toegelaten krijgen van gewasbeschermingsmiddelen. Vorige week nog werden toelatingen van Signum en Flint bekend gemaakt, wat onder andere extra mogelijkheden biedt voor de preventieve smetbestrijding.


Promotie
Tijdens een discussie over de afzet werd gepleit voor meer collectiviteit. Verder is promotie richting supermarkt en consument nodig, om de kwaliteit in het schap goed en betrouwbaar te houden, en de voordelen van het product sla bij de consument beter bekend te maken. Volgens een door Wilco van de Berg van het PT gepresenteerd consumentenonderzoek blijkt er nog een en ander te verbeteren aan het imago van kropsla.

 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.