Glas

Nieuws 1 reactie

Impasse over kassenplan Steenbergen

De impasse tussen de raad en het college van Steenbergen over de komst van een groot kassengebied naast de suikerfabriek in Dinteloord duurt voort.

De Brabantse commissaris van de Koningin Wim van de Donk constateerde dinsdagavond na een gesprek met het voltallige college en de fractievoorzitters dat er na een ophelderend onderzoek en een time-out nog steeds geen eensgezindheid is. Het college van Steenbergen heeft woensdag de kersverse CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten uitgenodigd om volgende week op vragen uit de raad te antwoorden.

Crisis
Steenbergen in het westen van Noord-Brabant staat al maanden op het randje van een politieke crisis. Het college ondertekende in de zomer een overeenkomst met de provincie over het grote glastuinbouwgebied en bedrijventerrein van in totaal 265 hectare. Omdat de suggestie werd gewekt dat de raad niks meer had te zeggen, stond de positie van de wethouders en de burgemeester ter discussie.

Compensatie
De raad wil van de provincie meer compensatie voor het kassenplan in de vorm van een bijdrage aan onderhoud van infrastructuur voor het bedrijventerrein plus een goede ontsluiting om vrachtwagens uit de kern van Dinteloord weg te houden.


Bron: ANP


Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietje pluk

    Waarom nieuwe kassen, er staan er zat te koop. Stop even een jaar of vijf met bouwen en ruim verspreid glas op. Minder hectares en weer eens zwarte cijfers is misschien een beter streven.

Of registreer je om te kunnen reageren.