Glas

Nieuws laatste update:1 mrt 2010

Eerste gele courgettes

De eerste gele courgettes van het seizoen kwamen dit jaar bij Jan en Ewa van Vliet uit Monster vandaan. Anderhalve week geleden aangevoerd bij The Greenery.

The Greenery wist de gele courgettes te verkopen voor een redelijke prijs. Ook een klein product als gele courgette (The Greenery heeft 3 hectare, waarvan 1 hectare hier bij Van Vliet), had vorig jaar last van de malaise in de prijzen. “Dit jaar hebben we nieuwe rassen geplant, Parador en voor de mannelijke bloemen Goldrush, en daarmee verwachten we een wat hogere productiviteit. Als dan de prijzen ook een beetje meewerken, dan houden we er dit jaar hopelijk wat aan over”, zegt Ewa.

Meer promotie
De eerste vruchten vertoonden nog wel wat groeiproblemen. Door het gebrek aan zon groeiden ze traag. Waar de vruchten tegen de druppelaars aanzaten ontstonden bobbeltjes. De vruchten die nu geoogst worden zijn echter van goede exportkwaliteit. “In Nederland worden gele courgettes nauwelijks afgezet. Het prijsverschil in de winkel schrikt de consument af. Eigenlijk zouden we wat meer promotie moeten maken. Maar om dat met de andere telers beter af te stemmen zou het contact wat beter moeten zijn. Ook al zijn het er maar een paar, dat is toch lastig.” 

Op 27 en 28 maart hebben Jan en Ewa overigens alle gelegenheid om consumenten uit het Westland en omstreken aan de gele courgette te krijgen. De Waellandweg tussen Monster en Poeldijk is namelijk uitverkoren om namens het Westland mee te doen aan Kom in de Kas.


Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der Scheer


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.