Glas

Nieuws laatste update:3 dec 2010

Lichte daling leden LTO Noord Glaskracht

LTO Noord Glaskracht heeft het ledenaantal het afgelopen jaar wat naar beneden zien gaan waarmee het uitkomt op 1305 leden. Dat zei directeur Dick Hylkema gisteren op de ledenbijeenkomst bij Van der Valk in Nootdorp.

Hylkema vertelde gisteren dat LTO Noord Glaskracht dit jaar 1305 glastuinbouwbedrijfsleden kent. Zij hebben hun bedrijf in de negen noordelijke provincies. Verder zijn er 75 businessleden en sympathisanten.

Het afgelopen jaar kreeg de belangenbehartigingsorganisatie er 130 nieuwe leden bij. Die komen erbij vanwege de koppeling die in 2010 is doorgevoerd met Groeiservice. "Als lid van LTO Noord Glaskracht moet je ook lid zijn van Groeiservice en andersom." Dat leverde LTO Noord Glaskracht een eenmalige aanwas op van 130 nieuwe leden." Zeventig bedrijven wilde die koppeling niet of zijn met hun bedrijf gestopt. 

De leden van LTO Noord Glaskracht vertegenwoordigden in 2010 een glasareaal van 4350 hectare en daarmee is het areaal ten opzichte van 2009 met 150 hectare gegroeid. Hiermee dekt LTO Noord Glaskracht bijna tweederde van het glastuinbouwareaal in de noordelijke provincies. De gemiddelde bedrijfsgrootte is 3,3 hectare en de gemiddelde bedrijfsgrootte landelijk is 2,1 hectare. Volgens Hylkema mag hieruit niet worden geconcludeerd dat de organisatie er alleen is voor grote bedrijven. ,,Vijftig procent van onze leden heeft een bedrijf dat kleiner is dan twee hectare, dus we zijn wel degelijk ook een club voor de kleinere bedrijven."

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.