Glas

Nieuws 1 reactie

EU-steun aanleg pijpleiding CO2 toegestaan

De Europese Commissie heeft Nederland toestemming gegeven 5 miljoen euro aan investeringssteun te gebruiken, voor aanleg van een pijpleidingnet om rest-CO2 te transporteren van een bio-ethanolfabriek naar tuinbouwkassen in de Zuidplaspolder.

Na onderzoek is de EU-Commissie tot de bevinding gekomen dat de gesubsidieerde aanleg van de CO2-leiding in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels, omdat een zogenoemde 'doelstelling van algemeen belang' wordt bevorderd, zonder dat het interstatelijke handelsverkeer ongunstig wordt beïnvloed.
Joaquín Almunia, Vicevoorzitter van de Commissie en belast met het mededingingsbeleid: "De Nederlandse steun helpt rest-CO2 van de lokale industrie te recycleren, zonder dat de mededinging buitensporig wordt verstoord. Deze steun doet de uitstoot van broeikasgassen dalen en versterkt de milieubescherming in de EU."
Hiermee gaf de Commissie toestemming voor 5 miljoen euro investeringssteun die de Nederlandse overheid wil verlenen aan Bio Supply, onderdeel van de OCAP-groep. De steun is bestemd voor de aanleg van een pijpleidinginfrastructuur die rest-CO2 van een bio-ethanolfabriek van Abengoa Bioenergy Netherlands in het Rotterdamse havengebied moet transporteren naar tuinbouwkassen in de Zuidplaspolder.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser 
 

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ies Bos

    Dat is heel mooi dat de EU ook aan de leiding betaalt, nu moeten ze ook nog zorgen dat er altijd CO2 uit deze leiding stroomt.

    Ies Bos

Of registreer je om te kunnen reageren.