Glas

Nieuws 2 reacties

VVD'er Houwers gaat glastuinbouw doen

Tweede Kamerlid Johan Houwers is de nieuwe portefeuillehouder glastuinbouw bij de VVD. Vorige week dinsdag was hij één van de zes VVD'ers die beëdigd werd als Tweede Kamerlid.

De zes nieuwe VVD-kamerleden nemen de plaatsen in van mensen die zijn doorgeschoven naar een post in het kabinet. De andere beëdigde VVD'er zijn: René Leegte (milieu), Karin Straus, Joost Taverne, Bart de Liefde en Matthijs Huizing.

Onderwerpen voor Houwers
Houwers gaat de glastuinbouw voor zijn rekening nemen. Ook neemt hij de onderwerpen visserij, dierenwelzijn, paardenhouderij, jacht, ruimtelijke ordening en water voor zijn rekening. Houwers is geboren en getogen in Winterswijk en heeft daar ook bijna twee periodes als wethouder gefungeerd. Na zijn studie ruimtelijke ordening werkte Houwers in totaal 18 jaar in de makelaardij. Ook heeft hij 11 jaar in de Provinciale Staten gezeten. In Winterswijk kreeg Houwers 1397 (voorkeurs)stemmen van de in totaal 3971 op de VVD uitgebrachte stemmen.

Landbouw blijft bij Janneke Snijder- Hazelhoff, die hier de afgelopen jaren ook het woord over voerde. Snijder doet ook voedselveiligheid en biotechnologie. Charie Aptroot blijft zich bezighouden met PBO en doet verkeer en openbaar vervoer.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Adviseurs LTO-Glaskracht-Westland

  Wij zoeken graag kontact met Dhr,Johan Houwers i.v.m onderzoeksprojecten,waarbij wij namens LTO-Glaskracht Westland regelmatig betrokken zijn.
  E-mailadres en telefoonnummer.Met dank Wim Verbraeken en Piet Koene

 • no-profile-image

  Ellis Langen (redactie)

  Bas Erlings is de contactpersvoorlichter voor Johan Houwers zo is op de site van de VVD te lezen. 070 - 318 28 79
  b.erlings@tweedekamer.nl. Zelf heb ik ook nog geen telefoonnummer kunnen achterhalen. Het mailadres van Houwers wel: j.houwers@tweedekamer.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.