Glas

Nieuws

Teler in Almeria vermoord op eigen bedrijf

Vorige week maandag werd in San Isidro, midden in het tuinbouwgebied rond Nijar (Almeria), een teler dood aangetroffen bij zijn kas. In eerste instantie werd gedacht aan roofmoord, al denkt de politie nu vooral aan andere motieven.

De 45-jarige teler Francisco L.P. uit San Isidro, in het teeltgebied ten oosten van Almeria werd op 26 oktober door zijn werknemers gevonden toen die ´s morgens op het bedrijf kwamen. De verwondingen aan hoofd en lijf duidden erop dat hij klappen met een voorwerp had gehad.

Omdat diefstal uit de kassen en gebouwen gemeengoed is geworden in Almeria en daarbij geweld niet wordt geschuwd ging de verdenking direct richting roofmoord. De agrarische vakbond COAG meldt dat de teler de voorliggende dagen had gepost op zijn bedrijf uit angst voor diefstal.

Onderzoek niet afgerond
Afgelopen woensdag werd iemand gearresteerd op verdenking van betrokkenheid, maar deze persoon werd later door gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld. Terwijl het onderzoek verder gaat is het voor de politie minder waarschijnlijk dat het om roofmoord gaat, maar dat een andere oorzaak ten grondslag ligt aan deze fatale afloop.

Protest
Zo´n 2.000 inwoners uit het gebied Nijar hebben woensdagavond hun steun betuigd aan de familie en aangedrongen op gerechtigheid en meer veiligheid in het tuinbouwgebied van 25.000 hectare in totaal, iets waar COAG al verschillende jaren op aandringt. Het protest verliep uiterst rustig volgens de politie.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Rene Rombouts, correspondent in Spanje

Rene Rombouts, correspondent in Spanje

Of registreer je om te kunnen reageren.