Glas

Nieuws 1 reactie

'Strenger optreden tegen caravans in kassen'

Gemeenten moeten strenger optreden tegen verrommeling van tuinbouwgebieden, zoals bij het gebruik van kassen als caravanstalling. Dat zei gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Asje van Dijk vandaag op het Nationaal Tuinbouwcongres in Leiden.

Het tast het imago van de glastuinbouw te zeer aan, stelt hij. "Gemeentes moeten zwaarder handhaven. Of die kassen worden opgeruimd, of er wordt gezorgd dat die kassen een nieuwe levenscyclus tegemoet zien."

Van Dijk is tot dit voorjaar gedeputeerde voor Zuid-Holland en onder zijn leiding zocht de provincie moeizaam naar nieuwe tuinbouwgebieden in Zuid-Holland. In plaats van een of twee grote gebieden, wordt kleinschalig bijgebouwd bij bestaande tuinbouwgebieden en wordt aansluiting gezocht bij nieuwe gebieden in Noord-Holland.

Van Dijk kreeg het verwijt van de gemeente Katwijk dat de provincie wel bedrijfsterreinen opdringt aan gemeentes, maar niet doordrukte toen het extra glas moest creeren. Van Dijk wees de vergelijking van burgemeester Jos Wienen af. "Er was een tekort aan bedrijfsterreinen." Het extra glas is volgens de provincie nodig om de glastuinbouw in de provincie op termijn sterk genoeg te houden.

Bron: AgD.nl

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Alex van geest

    Meneer Asje van Dijk kan mooi praten.Prov Z-H. legt het kruispunt Westerlee tegen mijn tuin aan van 5000 M2 met aan weerskanten nu burgerwoningen(de glastuinbouwbedrijven moesten gesloopt)Hoe moet ik mijn gezin in de toekomst te eten geven.Ik verneem gaarne een reactie van meneer van Dijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.