Glas

Nieuws 6 reacties

Spanning binnen Greenery liep te hoog op

Jelte van Kammen (foto), Leon Bol en Martin van der Sande zouden zijn vertrokken omdat de interne druk te groot werd vanwege de achterblijvende bedrijfseconomische resultaten van het handelshuis.

Het beroerde rendement dat het handelshuis The Greenery het afgelopen seizoen behaalde, zou de aanleiding zijn voor het opstappen van de drie directeuren van Sales (verkoop) en Sourcing (inkoop).

Interne druk groot
Een directe aanleiding voor het vertrek zou er niet zijn. Maar de spanningen binnen het bedrijf zouden al geruime tijd enorm zijn. Daarbij zouden de afdelingen sales en sourcing onder grote druk staan vanwege het achterblijvende rendement. Ze hebben het afgelopen seizoen vanwege de nieuwe werkwijze als gevolg van de invoering van het T-model extra kosten hebben gemaakt en onvoldoende kunnen inspelen op de nieuwe marktsituatie.

Uit een rondvraag blijkt bij diverse bronnen in de sector dat het vertrek van dit deel van het managementteam wordt gezien als een aderlating. De drie directeuren zouden het hart vormen van het P-model.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Esther de Snoo


Laatste reacties

 • no-profile-image

  tomatenteler

  Zijn er misschien geen of weinig telers overgestapt naar het P-model, ondanks dat er flink gesponserd is? Als de resultaten dan tegenvallen is één en één is twee. Het P en T model had nooit toegestaan mogen worden. Als er iemand of groepen weg willen bij TGI moeten ze ook de consequenties hier van dragen. Nu is iedereen de dupe en ben bang dat dit nog niet het einde van de beerput is.

 • no-profile-image

  Peter van Limborgh

  Vindt de stellingen in dit artikel beneden peil,een opinie-site onwaardig! Meer het niveau "Story/Privé" met het vele gebruik van zou.... zouden...
  Wat voor bronnen gebruikt u eigenlijk?
  Alleen de laatste alinea slaat de plank niet mis!
  Kortom wat een tendentieus artikel.
  Waar een laffe anonieme tomatenteler vervolgens weer zijn insinuaties kwijt kan!
  Mag ik u erop wijzen dat 1600 mensen dagelijks maximaal inzet plegen om zo hoog mogelijk rendement voor de aangesloten telers te behalen.
  Dat dit bedrijf tot de meest innoverende afzetorganisaties behoord!

 • no-profile-image

  Weekblad Groenten & Fruit

  Beste mijnheer Van Limborgh.

  normaal neem ik het via dit soort kanalen niet op voor mijn collega's, maar deze keer maak ik een uitzondering.
  Als bij een belangrijke organisatie als The Greenery beslissingen genomen worden als het ontslaan van een aantal directeuren, is het normaal daarmee naar buiten te komen. Dat is nieuws.
  Als de betreffende organisatie besluit om over aanleiding en redenen niets naar buiten te brengen, is dat uiteraard haar goed recht. Maar dat is nog geen reden voor een medium als gfactueel dan ook niets te doen. En inderdaad, dan krijg je 'zou kunnen' zinnen. Als u vindt dat dat niet kan, moet u bij The Greenery zijn, niet bij de boodschapper. Zo simpel is dat.

  Joost Stallen, redacteur Groenten & Fruit

 • no-profile-image

  komkommerteler greenery

  Geachte heer Stallen.
  Je zou ook enkel naar buiten kunnen brengen wat de greenery zelf als persverklaring naar buiten bracht,zonder al het gespeculeer met woorden als zou en zouden dus is het niet terecht om te suggereren dat het de schuld van the greenery is en niet van de boodschapper want de boodschapper schrijft zijn verhaal

 • no-profile-image

  Weekblad Groenten & Fruit

  Beste komkommerteler (ik neem overigens aan dat u ook een gewone naam heeft, dat communiceert wel zo prettig),
  zoals u ook wel zult weten blonk het persbericht niet uit van informatiewaarde. Moet je dan met de armen over elkaar gaan zitten, in afwachting van wat gaat komen? Een redacteur die dat doet, is geen knip voor zijn neus waard.
  Je kunt het inhoudelijk niet eens zijn met een weergave, maar dat doet niks af aan de verplichting om in ieder geval te pogen een zo belangrijk feit als het opstappen van een deel van de Greenerytop te duiden.

  Joost stallen

 • no-profile-image

  Maarten van Houten

  Ik ben het eens met Dhr Stallen dat een VAKBLAD ! Deze informatie dient te geven en als de Greenery een nietszeggend persberichtje uitbrengt, iemand G+F hier niet op af moet rekenen.
  Er wordt in het artikel niet op gewezen dat de mensen binnen de Greenery niet hun best doen, echter we kunnen wel stellen dat er structureel de nodige veranderingen binnen deze afzetorganisatie nodig zijn, tenminste als de groenteteelt in Nederland wil overleven.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.