Glas

Nieuws

Nieuwe roofkever tegen wittevlieg op komst

Koppert Biological Systems introduceert naar verwachting in januari 2011 de Delphastus catalinae, als aanvulling tegen wittevlieg in onder andere komkommer en aubergine.

Deze roofkever werkt tegen verschillende soorten wittevlieg, waaronder ook de twee belangrijkste: Trialeurodes vaporariorum en Bemisia tabaci. Bijzonder aan Delphastus is volgens Koppert dat hij blijft presteren onder omstandigheden waarbij andere bestrijders afhaken. Zo zijn haarden van wittevlieg die kleverig worden geen probleem voor de roofkever die dol is op eieren en larven van de witte vlieg en deze met enorm grote hoeveelheden eet.
Delphastus catalinae is niet inzetbaar in de tomaat. Net als bij een aantal andere bestrijders vormen de klierharen van tomaat een te groot obstakel voor de veelvraat.

Amblyseius toepassing
Binnenkort starten ook grootschalige proeven met Amblyseius limonicus, een roofmijt die ook het tweede larvenstadium van trips aanpakt en actief is tegen witte vlieg en spint. De roofmijt kan ingezet worden in omnder andere aardbei, komkommer, framboos, bessen en meloen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser 


Of registreer je om te kunnen reageren.